En grøn og logisk løsning for City Logistics med solceller

Logistik firma tænker smart og sikrer sig en endnu grønnere profil. Med centrale løsninger og grøn energi sikrer de miljøvenlig levering

Et firma, der tilbage i 2016 startede et projekt op med Roskilde kommune om smartere levering, har fået solidt fodfæste, og er vokset betydeligt. Nu har firmaet fået leveret to el lastbiler, denne gang to store MAN-trucks, opbygget hos Brdr. Plagborg og monteret med 640 Wp solceller, fra Green Energy/MIPV.pro, solceller der forhandles af Europart og fås i alle deres afdelinger, i samtlige 27 lande.

green

Work smarter, not harder

City Logistics har med deres genialt udtænkte centrale løsninger på vareleveringsområdet, skabt en unik mulighed for virksomheder for at få vare leveret samlet og på et tidspunkt der passer dem.

Firmaet tilbyder en løsning hvor pakker leveres eksempelvis af DSV, der så kan køre et samlet træk til en af City Logistics terminaler der er placeret uden for byen og derefter fragter City Logistics godset ind til kunden på et aftalt tidspunkt.

En klar forbedring i arbejdstilrettelæggelse hos deres kunder og en stor gevinst for miljøet. City Logistics fragter nemlig varerne ind i elbiler, og ved at bruge solceller på bilerne forlænges rækkevidden, solcellerne leverer strøm til lifte, ventilation og alt ekstra udstyr.

green

Co2 besparelse og kundeservice

Alene i Roskilde kommune har denne løsning reduceret kørsel med lastbiler inde i byen med 2000 årligt. City Logistics har flere kommuner og private virksomheder, ex Matas, som kunder. Det har krævet en nytænkning af måden man leverer varer på.

Hvor kunderne før modtog varer dryppende ud over dagen og ugen, leverer City Logistics eksempelvis nu kontorartikler 2 gange om ugen til en kommune, det frigiver mandetimer hos kunden.

Matas, der er en stor kunde, kan nu selv bestemme hvornår de lokale butikker skal modtage varer, så skal en medarbejder ikke gå fra i åbningstiden, hvilket igen skaber en bedre kundeoplevelse for Matas´ handlende.

green

Femtidsplaner

City Logistics har en plan om at udvide de for nuværende 3 terminaler, også kaldet micro hubs, i henholdsvis Århus, Roskilde og Lyngby til i alt 13 terminaler i Danmark. Desuden har virksomheden fokus på Tyskland og Frankrig, specielt Paris, der er meget plaget af tæt trafik.

green

Fleksibilitet

Ud over el-varebiler og de nye MAN el-trucks, råder City Logistics også over el-cykler, dermed råder de over en 100% elektrisk flåde, og kan tage sig af levering af alt fra hastebreve og frugtordning til store pakkeleveringer for deres kunder.

Citylogistik har i dag 25 ansatte, deres chauffører er yderst begejstrede over at kører i elbilerne med solceller på taget. Der er ro i bilen, og man er sikker på ikke at løbe tør for strøm.

Vi hos Green Energy/MIPV.pro er stolte over i samarbejde med EUROPART at have leveret solceller til City Logistics og siger stort tillykke med den nye flotte MAN e-TMG, der kunne ses på den nyligt overståede transportmesse.

Læs mere om citylogistik.