Hager er grøn International transport

Hager Internationale Transporte, er transport med omtanke. Naturligvis vælger de at kører med solceller monteret på deres flåde

Fra virksomhedens hovedkvarter i byen Wörgl i den smukke delstat Tyrol, Østrig, kører virksomhedens flåde ud i hele Europa.  Virksomheden haft en klar vision om at både de og deres partnere skal arbejde på at implementerer det nyeste inden for reduktion af brændstofforbrug og co2-emissioner. Det har nu ført til montering af solceller på deres flåde.

Fra virksomhedsovertagelse til international samarbejdspartner

Det hele startede tilbage i 1986, hvor Franz Hager overtager Mühlegger-virksomheden. I 1998 vælger man at omdøbe firmaet til det nuværende navn, der afspejler ejerskabet. Virksomheden begynder at specialisere sig i transport mellem Tyskland og Italien. Siden har det østrigske familieejede transport- og logistikfirma opnået stor ekspertise indenfor lastbiltransport til både fuldcontainer- og stykgods.

I 2014 er der flere store begivenheder i firmaet. De flytter de til det nuværende hovedkvarter, og udvider til flere Europæiske lande, og i november samme år overtager Franz Hagers sønner, David og Sebastian Hager ledelsen i virksomheden.

En støt vækst i både medarbejdere, arbejdsområder og flåde

Med en fordobling af medarbejdere på kontoret og det interne værksted, opruster virksomheden kontinuerlig til at kunne efterleve de mange transportopgaver der kommer ind. Flåden vokser også, ikke kun i antal, men ligeledes i størrelse. Virksomheden råder i dag nu over 86 lastbiler, fordelt på sættevogne med sidelæssehøjde fra 2,60 – 2,63 meter, mega sættevogne med sidelæssehøjder på op til 2,81 meter, og med ensidige løftetag på op til 3,20 meter samt vekselbiler i længderne 7,45 og 7,65 meter.

Derudover råder virksomheden også over et fuldautomatisk lastbilvaskeanlæg, der er beliggende i Wörgl erhvervspark lige ved motorvejsafkørslen. Anlægget der kan bruges af varevogne, sættevogne, trailere og busser er et selvbetjeningsanlæg.

hager

Fokus på en bæredygtig virksomhed, hele vejen rundt

Det er et klart mål for virksomheden at få inkorporeret så mange innovative løsninger som muligt, i deres stræben efter co2-neutralitet og det afspejler sig også i deres arbejde med samarbejdspartnere. Virksomheden har bl.a. udstyret deres bygninger med et 120kWp solcelleanlæg.

I flåden er der nu 13 LNG-køretøjer (lastbiler der kører på naturgas, der er gjort flydende ved nedkøling til minus 162 grader. Ved afkølingen reduceres gassens volumen drastisk, mere præcist til 1/600 af dens oprindelige volumen, hvilket gør LNG brugbar som brændstof til både lastbiler og skibe). Virksomhedens stræben efter nye metoder til reduktion af co2-emissioner, har resulteret i den første montering af solceller på taget af en af deres lastbiler, en DAF – 480 XG. Mathias Richter, fra Green Energy/MIPV.pro, deltog i monteringen af dette 110Wp solcellesæt og fik her en snak med administrerende direktør, Sebastian Hager. ”Vores virksomhed har valgt en meget grøn profil. Derfor blev vi også meget interesserede i jeres løsning, da vi hørte om det gennem vores kontakt hos Europart. Med montering af solceller på vores lastbil her, kan vi teste af og se hvor meget brændstofbesparelse vi opnår ved selvsyn. Derudover regner vi med at se en længere levetid på batteriet. Hele koncepter passer godt i vores ønske om at bruge miljørigtige løsninger, så valget var nemt. Efter denne testperiode, er planen helt klart at udstyrer flere lastbiler.” slutter Sebastian Hager

Vi ønsker Hager Internationale Transporte tillykke med den første montering.

Læs mere om virksomheden her: www.hager-transport.com

Uvildige data fra kunder rundt om i verden, viser at der kan spares 500+ liter brændstof årligt, pr langdistancelastbil, monteret med solceller. Skal du også have en solcelleløsning der er skræddersyet dit behov?

Green Energy/MIPV.pro solcellesæt forhandles i mere end 50 lande. Med EUROPART’s store forhandlernetværk, og det store installatørnetværk rundt i verden, kan du nemt få en løsning, der sikrer dig driftsikkerhed og hjælper dig mod mindre co2-emission.
Besøg: www.europart.net

Download brochure fra Green Energys/MIPV.pro her.