Kampmann & Co kører med flydende guld

Som drikkevaregrossist leverer Kampmann & Co de gyldne dråber til hele Tyskland. Med solceller på tager af deres flåde, kører de mere grønt

Kampmann & Co. der blev grundlagt i 1900, er i dag en af ​​de ældste drikkevaregrossister i Tyskland. Den familiedrevne virksomhed kører stadig, nu i fjerde generation og solidt forankret i Ruhr-området. Som en del af virksomhedens strategi for fremtiden, har de nu valgt at få monteret solceller på taget af deres sættevognstrækkere.


Med en restaurant som udgangspunkt

Virksomhedens stifter, Heinz Kampmann, startede som restauratør i år 1900. Det skulle blive kimen til den i dag velrenommerede virksomhed Kampmann & Co. Kort herefter udvidede han foretagendet og startede som ølgrossist i Ruhr-området og allerede fra år 1924 forsynede Heinz Kampmann hele det nordlige Nordrhein-Westfalen med Pilsner Urquell, München Löwenbräu og Bitburger.


Alt herefter er historie

Gennem dygtigt lederskab og familiesammenhold har man igennem 4 generationer formået at skabe en virksomhed med 50 ansatte, der har formået at følge med udviklingen, og siden 2018 har haft det ca. 17.600 m² store hovedkvarter på Laubenhof i Essen, hvor virksomheden siden 2003 er blevet ledet af Robin Bartling.


Stærkt samarbejde mod en grønnere fremtid

Som en naturlig forlængelse af virksomhedens udvikling, har man valgt at arbejde mod mere Co2 neutralitet. Her har man naturligvis fokus på virksomhedens flåde, og efter rådgivning fra deres EUROPART afdeling i Duisburg, valgte de at få monteret det første 240Wp solcellesæt på en af virksomhedens Mercedes-Benz Antos 2532.

Det er Oliver Böcher, fra Green Energy/MIPV.pro, der har været med til denne montering. Her fik han en snak med flådeforvalter, Kai Rosezin, om hvad der fik dem til at få monteret solceller. ”En af de store poster er jo brændstof, og her kan vi spare en god del, med monteringen af solceller. Data viser 500+ liter pr lastbil om året.  Herudover får vi forlænget batterilevetid, vores chauffører får bedre arbejdsforhold, med strøm til kaffemaskinen og mikroovn uden tomgangskørsel når de holder pauser. Når testen af dette første sæt er overstået, er planen at få monteret på hele vores flåde”, slutter Kai Rosezin.

Vi ønsker Kampmann & Co. GmbH tillykke med den flotte montering.


Du kan læse mere om virksomheden her: www.kampmann-essen.de

Transportbranchen er en af de områder, hvor man nemt kan opnå CO2 besparelser med montering af solceller. Alle Green Energy/MIPV.pro solcelleløsninger til transportsektoren forhandles gennem EUROPART, så kontakt din lokale EUROPART-afdeling og hør om pris og info om en løsning der passer dig.
Besøg: www.europart.net
Download Green Energy/MIPV.pro-katalog her.