Lady Godiva, en drøm blev til virkelighed

Opfølgning på en verdensomsejling. Læs om den danske families odysse og glæden ved godt udstyr

Tilbage i august sejlede en dansk familie ud på deres livs oplevelsestur, og Green Energy/MIPV.PRO er stolte over at have leveret solceller til deres båd. Det er nogle fantastiske tilbagemeldinger der er kommet fra besætningen på Lady Godiva og vi er glade for at de vil dele dem med os og jer.

Høj ydeevne

sejlbåden Lady Godiva

Vi er enormt glade for setuppet. Det lader så snart den mindste solstrejf er på himlen, og når den giver allermest, har jeg set ca. 20 AMP. Det kan sagtens tænkes, at systemet har ladet med flere ampere uden jeg har set det, vi bruger løs af strømmen fuldstændig uhæmmet 😉 Det vil siger at konverteren kører konstant, vi laver popcorn i mikrobølgeovnen, køleskab og fryserne kører også konstant (og de suger meget). Når vi sejler, har vi på intet tidspunkt været udsat for at mangle strøm, og det er det vigtigste.” siger Christian Bertelsen, Lady Godiva.

Desuden er jeg glad for at skyggefelter ikke hæmmer forbruget mere end blot den del, som er i skyggen. Jeg talte med en anden dansk båd, som har de “almindelige” solceller, og han mistede konstant 100w grundet han havde placeret sin rader, så den altid giver skygge på solpanelerne. (Han havde placeret radaren midt på targabøjlen med solceller til hver side). Og han blev da lidt misundelig, da jeg fortalte ham om hvordan mit system fungerer mht. skygge.” lyder det fra Christian Bertelsen, Lady Godiva

Praktisk og smart design

Jeg er også glad for, at det ikke skal rengøres og er så holdbare i dets design og materialer. Der er sommetider godt gang i den, og det hele vrider sig og bevæger sig, og så er det dejligt at vide, at materialet kan holde. Det giver også en masse saltaflejringer da der er væsentligt mere saltindhold i vandet, og det skal heller ikke rengøres. I samme ombæring er det rart, at der ikke er en kant rundt om solpanelerne – de vil blot samle vand og skidt – hos os glider det bare stille og roligt af.”

sejlbåden Lady Godiva

Vi har mødt flere andre både på vores vej, som alle er på vej ud i den store verden, og de har alle solceller monteret. Men jeg har ikke set noget, så lækket som vores.” udtaler Christian Bertelsen, Lady Godiva

De bedste hilsner, 

Christian og resten af besætningen på Lady Godiva

sejlbåden Lady Godiva
Familien nyder et par dage i Muros inden næste stop som er Vigo.

Vi hos Green Energy/MIPV.PRO ser frem til at følge besætningen på Lady Godiva på deres videre færd og ønsker dem masser af sol og de bedste vinde.

Følg familien på Facebook: Sailing Lady Godiva.