MD Logistika tager tingene køligt

Hver dag sørger MD Logistika for opbevaring og transport af kølevare. Med solceller på taget af deres flåde holdes brændstofbudgettet på et minimum

Siden 2004 har virksomheden MD Logistika, med hovedkontor i byen Dašice, øst for Prag i Tjekkiet, været kundens garant for komplette logistikydelser af højeste kvalitet. Med fokus på transport af kølevare, i særdeleshed fødevare, stilles der store krav til en stabil drift og det har fået virksomheden til at investere i solceller monteret på taget af deres flåde.

Visionært arbejde der hurtigt bærer frugt

Siden virksomhedens start i 2004, er det gået stærkt. Allerede 5 år efter begynder virksomheden at opererer fra et nyt lager i Prag. Her tilbyder virksomheden hele 70.000 pallepositioner til både tør- og kølevare fordelt på lokationens 38.000 m2. Deres første og største kunde der betjenes herfra, er Spar-detailkæden, der driver hyper- og supermarkeder i hele Tjekkiet.

Virksomheden, har fra starten valgt at satse på innovative logistikløsninger, hvilket i 2016 førte til at de vandt titlen Årets Logistikprojekt i Tjekkiet, med deres Logistikprojekt Hub and Spoke FMCG Logistik model, der løser det optimale udbud af frostvare til mindre fødevarebutikker i byer. Med denne titel var vejen banet og som en af kun 6 finalister i konkurrencen om årets europæiske Logistikprojekt Golden Medal ELA Award, arrangeret af European Logistics Association og her fik de Guldmedalje ELA Award.


Logistik er ikke kun fra A-B

Hele vejen igennem har MD Logistika haft fokus på at Logistik ikke kun er opbevaring og transport. Man har haft et ønske om at skabe de bedste logistikløsninger for kunden. Ved brug af elektroniske løsninger, kan kunden få et overblik over hvor deres varer er til enhver tid. Derudover tilbyder virksomheden også tjenester som behandling af ledsagede dokumenter og styring af cirkulation af returemballage.

Virksomhedens 300 ansatte fordelt over 5 afdelinger, arbejder 365 dage om året for at sikrer at 135.000 kartoner vare, ca. 7500 paller distribueres til 550 leveringssteder dagligt, så du hver dag kan få friske varer.

Satser på grøn løsning til deres flåde

Med en flåde på 180 vogne, er brændstofudgifterne en anseelig post. Helt i tråd med virksomhedens ønske om fokus på effektivitet, har de nu valgt at få monteret solceller, fra Green Energy/MIPV.pro, på taget af to af virksomhedens sættevognstrækkere, en DAF – XF106 samt en Scania 450S, begge monteret med et 165Wp sæt. Piotr Dusza fra Green Energy/MIPV.pro, var med til denne første montering og her fik han en snak med Service manager Vitezslav Nejedly fra MD Logistika. ”Vi fik anbefalet jeres produkter fra vores kontakt hos EUROPART, som vi har et tæt samarbejde med. Denne løsning kan, udover det åbenlyse med brændstofbesparelse, øge levetiden på batteriet. Vores chauffører behøver ikke spekulere over om de kan starte efter pauser. Vores plan er klart at få monteret flere sæt,” slutter Vitezslav Nejedly

Uvildige test har vist at man kan opnå en besparelse på 500+ Liter brændstof årligt pr. lastbil med montering af solceller.

Vi ønsker MD Logistika tillykke med den første montering.


Du kan læse mere om virksomheden her: www.mdlogistika.cz


Green Energy/MIPV.pro solcellesæt forhandles i mere end 50 lande. Med EUROPART’s store forhandlernetværk, og det store installatørnetværk rundt i verden, kan du nemt få en løsning, der sikrer dig driftsikkerhed og hjælper dig mod mindre co2-emission.
Besøg: www.europart.net


Download brochure fra Green Energys/MIPV.pro her.