Når vinden er drivkraften og solen er energikilden

En strøtanke, der langsomt begyndte at tage form og kimen til eventyret havde slået rod

Sailing Lady Godiva

For 45 årige Christian Wegener Bertelsen fra Daugård har livet på vandet været med helt fra de unge år, men det er kun 5 år siden familien på 4 købte deres første sejlbåd, en 34 fods Benetéau, der blev sejlet hjem fra Holland. Siden da er bådstørrelsen vokset af to omgange og den nuværende 50 fods Benetéau blev indkøbt for 3 år siden, med den tanke at en dag ville de kaste los og sejle langt.

Både Christian og hustru Jeanne er selvstændige og der bliver langt mange timer i arbejdet hver dag, så da beslutningen om at de ville rive et år ud af kalenderen og sejle ud i verden var truffet var der mange ting der skulle falde på plads. I marts faldt alting dog på plads og de mange forberedelser kom for alvor i gang.

Forberedelser

Det var vigtigt for Christian og familien at de kunne have en energikilde med som kunne give dem den nødvendige strøm til køleskab, fryser og andet udstyr, og som var driftssikkert. Valget faldt naturligt på solceller og der blev taget kontakt til Solarship.pro, en del af Green Energy/MIPV.pro.

Sailing Lady Godiva

Det er teknikere fra www.solarship.pro der har stået for beregningen af solcelleanlægget. Der er bygget en special targabøjle hvor solcellerne er monteret på, den opadvendte montering sikre den optimale udnyttelse af solen. Båden er udstyret med 8 x 55 Wp solcellepaneler samt en 30 Amp MPPT Charge controller.

Sailing Lady Godiva

På spørgsmålet om, hvad det har krævet at trække et år ud for at realiserer denne verdensomsejling kommer svaret hurtigt og klart: ”Vi har ikke været de bedste udgaver af forældre i denne periode” udtaler Christian. Dette er ikke en mulighed vi har fået, det er en mulighed vi har skabt, som familie og gennem hårdt arbejde. Det kræver en hel del og der har været mange lange arbejdsdage, men vi tror på at det lønner sig, det er en oplevelse børnene og vi selv vil bære med os hele livet.

Sailing Lady Godiva
Familiens rammer det næste år.

En anderledes hverdag

Familien sejler ikke alene, der er skiftende gaster ombord. Som en ekstra bonus er den gast der er med fra start også skolelærer, og da børnene jo skal hjemmeskoles er det meget godt. Der har været et fantastisk samarbejde med børnenes skole, der er lavet aftale om at børnene på 10 og 12 år en gang i måneden skal holde en videokonference med deres klasser, hvor de fortæller om turen, deres oplevelser, derved fastholdes kontakten også med kammeraterne.

For Jeanne, der er frisør, har rejsen betydet et farvel til hendes frisørsalon i Vejle, Christian har lukket ned for sin virksomhed, huset er lejet ud så det er en beslutning der har konsekvenser langt ud i fremtiden.

Men som Christian siger ” hvem ved, måske vi tager et år mere, det må tiden vise”.

Sailing Lady Godiva

Der er afsejling fra Juelsminde havn d. 1/8 2021 kl. 11.00. Ruten er rimeligt fastlagt, første stræk er gennem Kielerkanalen til Helgoland, Holland, Belgien og Normandiet, som tidligere soldat har Christian et ønske om at se D-dagskysten, Jersey øerne, den franske by Brest der bliver klargøringspunkt for turen ned langs den spanske og Portugisiske kyst, videre derfra til de kanariske øer, Marokko. Turen går over Atlanterhavet, til Granada, øhop til Florida, Bermuda, Azorerne.

Sailing Lady Godiva

Vi hos Solarship.pro er stolte over at have en finger med i den store verdensomsejling og ser frem til at følge familien og deres oplevelser. Der vil komme opdateringer fra familiens tur. Du kan også følge med på familiens blok på Facebook på: Sailing Lady Godiva

Solarship.pro bliver i større og større grad bedt om at sikre strøm på fartøjer rundt omkring i verden, det gælder store sejlskibe, yachts og frem til elektriske færger. Der findes også løsninger til containerskibe.