Solidt håndværk og en stærk passion hos Brdr. Plagborg

Portræt af Brdr. Plagborg A/S i Lindved – en stærk samarbejdspartner

Brdr. Plagborg blev stiftet i foråret 2002 af de 3 brødre Carsten, Jens Jørgen og Karl Erik Plagborg. Virksomheden opbygger varevogne og lastbiler efter kundens specielle ønsker, og som Danmarks førende inden for opbygning af el-varevogne, er de en meget spændende samarbejdspartner for Green Energy.

Solidt håndværk

Vi møder direktør og ejer Peter Højgaard Hansen til en snak, en mand med en tydelig passion for sit arbejde og firmaet.

Planlægning

Hver dag skal der rulle 5 færdigbyggede biler ud over kantstenen, på årsplan løber det op imellem 1200-1300 vogne, hvoraf omkring 800 er kurerbiler, 300 lastbiler samt en del specialbiler. En rundvisning på værkstederne viser en virksomhed, der med stor faglighed og fantastisk planlægning gør dette muligt.

Solidt håndværk

Det er et bredt udsnit af vogne fra bilproducenter som bl.a. Mercedes, Ford og MAN der forlader værkstedet, monteret med solceller.

Nyeste el-vogn projekt med fastmonteret solcellesæt er opbygning af de nye Maxus el-varevogne. Opbygningen af disse er endnu ikke igangsat, hvorfor der ikke i skrivende stund kan vises billeder af varevognene.

Virksomheden har opbygget den første 100 % el-lastbil fra MAN, der er lagt 640 Wp solceller fra Green Energy/MIPV.pro på taget, de skal forsyne bilens batterier med strøm til eksempelvis køl, lys og lignende på den store lastbil.

Solidt håndværk MAN

Perlerækken af el-varevogne og lastbiler der er gået gennem Plagborg, er lang og tæller alt fra E-Crafter til Mitsubishi Fuso Ecanter og Master ZE.

Solidt håndværk MAN

Med Brdr. Plagborg’s lange og brede erfaring inden for området, har det været et givtigt læringsstudie for Green Energy/MIPV.pro at være med på sidelinjen af en af Skandinaviens største bilopbygger virksomheds udvikling, ind i en ny tid med nye udfordringer.

”Vi er stolte over sammen med EUROPART at være en brik i dette puslespil”, udtaler Karl Andreassen, CEO i Green Energy/MIPV.pro

Plagborg leverer primært til bilhuse, men har også leveret til enkelte private.

Kundens behov

Ideen med at indbygge solceller på vognene er opstået efter et behov fra kunder, og behovet vil være stigende. Her er det en stor fordel at være først på markedet, som Peter Højgaard Hansen formulerer det. På el varevogne med lift er solcellerne som skabt til at genereres strøm til liften, det samme ses på kølebiler, kranbiler eller på de biler hvor der er brug for kraftigt 220V udtag, alle har de et direkte behov.

Solidt håndværk

”For os som virksomhed er det vigtigt at alle komponenter er i topkvalitet. Hvis en del vi har monteret fejler, fejler vi”, udtaler Peter Højgaard Hansen. Det fælles krav om kvalitet, er en af grundene til at de har valgt samarbejdet med Green Energy/MIPV.pro.

”Vores virksomhed tilslutter sig FN´s verdensmål, men det er ikke noget vi bruger i vores markedsføring, for os er det vigtigt at hver medarbejder har det med i tankegangen, det er her det virkeligt betyder noget”, siger Peter Højgaard Hansen

Læs mere om plagborg.dk og se de mange løsninger de tilbyder.
Kontakt Green Energy for mere information.